Over mij

Als kinderverpleegkundige heb ik op de kinderafdeling altijd van alles zien gebeuren in de dynamiek tussen ouder en kind. Dan vroeg ik mij wel eens af wat er in een koppie van een kind omging. Welk effect had een verblijf in het ziekenhuis nu echt? Niet alleen op het kind, ook op de ouder. Niet alleen op dat moment, maar ook op de langere termijn.

Over mij: Margreet Alberts
Kindercoach

Jaren later werd ik zelf moeder en ontdekte ik hoe intens veel je van je kind kan houden en hoe beren ingewikkeld het opvoeden tegelijkertijd kan zijn.

Ik kwam erachter dat een kind je in het diepst van je ziel kan raken, niet in de laatste plaats omdat je als ouder je eigen bagage hebt. Hierdoor werd ik in het contact met mijn kind opeens geconfronteerd met mijn eigen oude worsteling.

Als kind was ik verlegen en soms onzeker. Hierdoor durfde ik niet altijd vragen te stellen in de klas en mijn mening te uiten. Ik werd nerveus van een spreekbeurt. Zo stil en verlegen als ik op school kon zijn, zo anders was ik thuis: een vrolijke meid met veel vragen en een eigen wil.

Inmiddels weet ik hoe het anders kan. Ik heb mijn eigen weg gevonden en dat heeft mij gemaakt tot de volwassen persoon die ik nu ben. En dat gunde ik mijn kinderen ook.

Wat gaat er in dat koppie om?

Dus als ouder stelde ik mij opnieuw de vraag: ‘Wat gaat er in dat koppie om?’ Ik wilde leren hoe ik mijn eigen kind kon helpen om uitdagingen aan te gaan en daarbij samen in gesprek te blijven. En zo ging ik de kindercoachopleiding doen gevolgd door een systemische jaaropleiding.

Ik leerde niet alleen over mezelf maar ook over hoe ik een ander een stap verder kan helpen in het ontdekken van de mooie kwaliteiten die een ieder heeft. Het mooiste dat je kunt worden is jezelf.

Over mij

Als kindercoach kijk ik met een nieuwsgierige blik en ga ik graag het avontuur aan met jou en jullie kind.

Ik ben Margreet, getrouwd en moeder van 2 heerlijke puber jongens waar ik graag mee in gesprek ben en mee op pad ga. Ik hou van sporten, buiten zijn in de natuur, wandelen met onze hond, fotografie en creatief bezig zijn. Ik ben eerlijk, betrouwbaar, zorgzaam, lief, nieuwsgierig en avontuurlijk. 

Want wat ik als jong meisje nodig had gehad was iemand die met een frisse blik kon kijken naar wat mijn kwaliteiten waren en hoe ik die in kon zetten om die dingen te gaan doen die ik zo spannend vond.

Die iemand wil ik graag voor jouw kind en jullie zijn. Herken jij jouw kind in dit verhaal? Laat mij jullie dan helpen.

Ik leer jouw kind dat het helemaal oké is hoe zij is, wat haar* kwaliteiten zijn en hoe ze die kan inzetten als kracht, hoe zij haar mannetje kan staan in het leven. Ik help jou als ouder handvatten te vinden om je kind te kunnen begeleiden op de weg weer te geloven in zichzelf en haar eigen weg te gaan.

Spreekt dit je aan?

Maak dan een afspraak voor een – gratis en vrijblijvend – kennismakingsgesprek.
Je kunt me bereiken op 06-44722706 of stuur een mail aan info@bijMargreet.nl

 

* Daar wij zij staat, kan ook hij of het gelezen worden. Ik koos puur voor de leesbaarheid voor zij.

bijMargreet is aangesloten bij Adonia en Moeiteloos opvoeden

Kindercoach Bij Margreet - logo